Ανακαίνιση γκαρσονιέρας στο κέντρο της πόλης

diamerisma 1Μικρό με μπριο!

Το συγκεκριμένο μικρό διαμέρισμα έθεσε εξ αρχής τα δυσεπίλυτα προβλήματά του: βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, σε πολύ παλαιά πολυκατοικία, σε ημιόροφο και το ένα και μοναδικό παράθυρό του βλέπει στην είσοδο του υπόγειου γκαράζ!

Στόχος ήταν να το κάνουμε όσο πιο φωτεινό γίνεται, να του δώσουμε ένα φρέσκο χαρακτήρα, να το κάνουμε πιο θελκτικό από ότι πραγματικά είναι. Επιπλέον πρέπει να ικανοποιεί δύο βασικές ανάγκες, να λειτουργεί σα γραφείο για παράδοση φροντιστηριακών μαθημάτων αλλά και σαν πιθανή κατοικία για ένα φοιτητή/τρια.

Αλλάξαμε όλες τις εγκαταστάσεις και γκρεμίσαμε τους διαχωριστικούς τοίχους ώστε το φυσικό φως να μπορεί να διαχυθεί όσο περισσότερο γίνεται αλλά και να δημιουργηθούν όσο λιγότερες σκιές γίνεται. Χρησιμοποιήσαμε υλικά υψηλής ποιότητας ώστε να του δώσουμε μια ‘μαγική’ υπεραξία˙ λάκες, γρανιτοπλακάκια, πόρτα ασφαλείας, κατασκευές καθρεπτών, μεγάλων διαστάσεων εκτυπώσεις. Συνδυάσαμε ασπρόμαυρα και διάφανα έπιπλα με σημεία έντονου χρώματος. Δημιουργήσαμε ένα δραματικό φωτισμό, επιλέγοντας πολλές κατευθυνόμενες εστίες φωτός.

Et voila!