Ανακαίνιση BBQ, πέργκολας και σχεδιασμός επίπλων κήπου

pergola\Αρμονική συνύπαρξη

Αισθητικός στόχος ήταν να ενώσουμε αισθητικά τα κομμάτια που απαρτίζουν τον κήπο και να τα ταιριάξουμε με την πρόσοψη της οικίας. Έπρεπε να αντικαταστήσουμε τα παλιά σαπισμένα ξύλα της πέργκολας και τα αντίστοιχα πολυκαρβονικά φύλλα που σκέπαζαν το BBQ. Τα πρώτα τα αντικαταστήσαμε με μια σύγχρονη ανοιγόμενη μηχανικά πέργκολα και τα δεύτερα με τζάμια τριπλεξ. Βάψαμε τα μεταλλικά στοιχεία στο ίδιο χρώμα και στις δύο κατασκευές.

Αντικαταστήσαμε την κάπα του BBQ με νέα γεωμετρική κατασκευή ώστε να ταιριάζει με την πρόσοψη της οικίας και τοποθετήσαμε φωτισμό μπροστά στο χώρο ψησίματος για να αυξήσουμε τη λειτουργικότητα του.

Προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν πολλά άτομα ταυτόχρονα από το μπαρ, δημιουργήσαμε ένα μακροσκελές παγκάκι παράλληλα με την πέτρινη μάντρα. Προβλέψαμε αποθηκευτικό χώρο για τα μαξιλάρια του κήπου στο κάθισμα. Επίσης σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν εξ αρχής νέα ελαφριά και αδιάβροχα έπιπλα για το χώρο της πέργκολας. Φωτεινές δέσμες κάτω από τον πάγκο και πάνω στις κολώνες, καθορίζουν το χώρο όταν βραδιάζει.