Φωτορεαλισμός

oikia rendering 1Οικία

Πρώτη θέση στην κατηγορία «ΟΙΚΙΑ» του διαγωνισμού Interior Design που διοργάνωσαν η εταιρεία ΜΙΚΟS και το Designlab στα πλαίσια της έκθεσης Designlab 2013. Η πρόταση παρουσιάστηκε στην έκθεση Designlab Athens το Μάιο του 2013.

Στόχος του διαγωνισμού: η καλύτερη φωτορεαλιστική απεικόνιση μιας πρωτότυπης πρότασης interior design.

Πρόκειται για προσθήκη 50 περίπου τ.μ. σε υπάρχουσα κατοικία πενταμελούς οικογένειας. Το project έχει υλοποιηθεί!

Ο νέος χώρος πρέπει να εκπληρώνει τις παρακάτω βασικές ανάγκες:

1. χώρος γραφείου για τη μητέρα της οικογένειας η οποία εργάζεται και στο σπίτι
2. χώρος γραφείου-παιχνιδιού για τα τρία μικρά παιδιά της οικογένειας
3. χώρος βιβλιοθήκης για τα πάμπολλα βιβλία της οικογένειας
4. χώρος χαλάρωσης για όλη την οικογένεια

Προκειμένου να αξιοποιήσουμε πλήρως τα τετραγωνικά αλλά και να δώσουμε στη μητέρα την ευκαιρία να εργάζεται και να έχει εύκολη εποπτεία στα παιδιά, επιλέγουμε τη δημιουργία 'ανοιχτής κάτοψης'. Δημιουργούμε δύο χώρους γραφείων και ένα μεγάλο χώρο καθιστικού ο οποίος μπορεί να εξυπηρετήσει όλα τα άτομα της οικογένειας. Επιπλέον δημιουργούμε μια μικρή γωνιά αφιερωμένη στο διάβασμα, που τόσο πολύ αγαπά η οικογένεια, αποτελούμενη από μια άνετη βαθιά πολυθρόνα ένα φωτιστικό και ένα βοηθητικό τραπεζάκι. Στρατηγικά τοποθετείται δίπλα στο παράθυρο με θέα τη θάλασσα.

Η γενική διακόσμηση στοχεύει να εκφράσει τις ποιότητες και προτιμήσεις της οικογένειας, δηλαδή την ήρεμη απλότητα, την αρμονία και την αγάπη για φυσικά υλικά. Γι' αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε παρκέ στο πάτωμα σε ανοιχτό χρώμα με ειδική επεξεργασία ώστε να δίνει ματ αποτέλεσμα με νερά και ρόζους. Σε ότι αφορά τα έπιπλα, δημιουργούμε τη σύνθεση χρησιμοποιώντας από τη μια λιτές γεωμετρικές φόρμες στα γραφεία, τις βιβλιοθήκες και το μεγάλο καναπέ και τονίζοντάς τες με τις στρογγυλές φόρμες των δύο υπερμεγεθών πολυθρόνων. Κινούμαστε σε γήινους φυσικούς τόνους και επιλεγμένες γυαλάδες. Το γεγονός ότι στο χώρο θα τοποθετηθούν πάμπολλα βιβλία μας αποτρέπει από το να χρησιμοποιήσουμε επιπλέον διακοσμητικά αντικείμενα προς αποφυγή 'θορύβου'. Προτείνουμε υφάσματα με έντονη υφή και κουρτίνες ημιδιαφανείς σε ρόλερ και πάνελ. Έτσι επιτυγχάνουμε ένα υπέροχα αρμονικό σύνολο!